Excite

Adventskrans: Wat Is Het?

De adventperiode is de periode voor kerst. De advent begint altijd op een zondag en deze zondag valt tussen 27 november en 3 december. De advent eindigt op 24 december bij het avondgebed. Iedere zondag tijdens deze periode staat voor een belangrijke dag.

De adventskrans komt uit Duitsland en werd ook veel gebruikt in Scandinavische landen. In deze landen zie je hem vaak aan de deuren hangen bij gezinnen. De adventskrans is een krans gemaakt van dennentakken of sparrengroen. Op de adventskrans zitten vier kaarsen. Elke zondag wordt er eentje aangestoken. De ronde vorm van de krans staat voor de ronde aarde.

Je kunt een adventskrans zelf maken. Je heb hiervoor een ronde schaal nodig en allerlei soorten takken, zoals dennentakken en hulst. Je doet groen steekschuim in de schaal en vult deze vervolgens met de takken. Ook stop je er natuurlijk vier kaarsen in. Je kunt de adventskrans helemaal maken zoals je zelf wilt. Eventueel kun je kiezen voor een gekleurd lint voor erbij. Een lijmpistool kan in sommige gevallen wel handig zijn. Zo kun je de takken immers op een andere manier bevestigen dan ze alleen maar in het schuim te steken.

Er worden workshops gegeven waarbij je een adventskrans maakt. Dit is te doen in bijvoorbeeld groepsverband en wordt gezien als een gezellige dag. Je kunt er ook voor kiezen om een adventskrans te kopen. Veel winkels zullen wel wat van deze kransen op voorraad hebben, zoals bijvoorbeeld bloemenwinkels of tuincentra.

Afbeelding: Flickr account Patrick Correia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021