Excite

10e Kerstmanloop!

Ieder jaar is het weer een groot succes, niet alleen in Nederland, maar ook in tal van andere landen: de Kerstmanloop. De kerstmanloop – ook wel Santa Run genoemd – wordt dit jaar al voor de tiende keer gehouden. Voor het tiende jaar achter elkaar zullen duizenden mensen zich verkleden als kerstman om vervolgens hard te lopen, bijvoorbeeld door de straten van Rotterdam.

De Santa Run werd zo’n tien jaar geleden voor het eerst gehouden in Liverpool. Al snel volgden andere steden, zoals Londen en Toronto. Jaar na jaar weet de kerstmanloop weer meer nieuwe mensen aan te trekken, waardoor het evenement jaarlijks groeit. En nadat de kerstmannen hun stuk – dat meestal bestaat uit vijf kilometer – gelopen hebben, is het tijd voor een lekkere after party. Onder het genot van lekkere drankjes en warme happen kunnen zowel de kerstmannen als de toeschouwers genieten van de gezellige sfeer die de kerstmanloop met zich mee brengt.

Wil je zelf ook eens mee doen aan een kerstmanloop? Kijk dan of er dit jaar ook één bij jou in de buurt gehouden wordt. Geef je dan op, scoor een mooi (en warm) kerstmannenpak en zorg ervoor dat je een beetje getraind hebt. Wil je het nuttige ook nog met het aangename verenigen? Dan kun je misschien zelfs nog een paar sponsors vinden die een mooie bijdrage willen leveren aan het goede doel als jij het volledige parcours uitloopt!

Afbeelding: Flickr account Lincolnian

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020